A globalizáció, és a világpiac meghódításának csábítása (az állandó mosoncentrikusság ellenére) az Echo Offot sem kerülte el, ezért alkalomadtán angolul is megpróbálkozunk a dalírással. Ennek, illetve a félig emberi, félig állati szörnyekhez való beteges vonzódásunk eredménye a most tárgyalt szám, az Elephant Man. Kiváló rockdal, mivel nincs szándékolt mondanivalója, mégis, a recepcióesztétika híveiként bárhogyan értelmezhetjük.

A szám ötlete 2010 júniusának egyik délutánján fogant meg Budapesten a 7-es, vagy 173 buszon, valahol a Blaha Lujza tér és a Berzsenyi Dániel utcai buszmegálló között. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy miközben a csuklóban álltam, egy fura dallam- és szövegfoszlány fészkelte be magát a fejembe: „Elephant Man, oh, Elephant Man, I’ve never danced with the Elephant Man”. Az út további részében még néhány sor eszembe jutott. Visszaérve a Thököly úti albérletbe rögtön lejegyeztem a szöveget, és nekiláttam a gitártéma kidolgozásához, amivel nem töltöttem el sok időt: az annyi nagy zenész által alkalmazott Em, C, D, G akkordokat használtam fel. (Ezek variálásából áll például Neil Young-tól az I’m The Ocean, Warren Zevontól a Splendid Isolation, és Steve Ealre I Ain’t Ever Satisfied-ja is.) A zene alatt látható kép az elefántfej-átültetésen átesett Karl Pilkingtont ábrázolja a The Ricky Gervais Show nyolcadik részéből. A zenekar benne találta meg a tökéletes elefántembert, elég csak kissé elmélyedni kitaszított-bánatos arckifejezésében.

És még valami: ez úton szeretnénk megköszönni Csényi-Nagy Andrásnak, hogy a Baltimore-ban edződött nyelvtudásával segített kijavítani a nyelvtani hibákat.

Elephant Man

Refr1.:
Elephant Man, oh, Elephant Man,
I didn't met with the Elephant Man.
Elephant Man, oh Elephant Man,
Sing me a song!


I read his name first in a book,
I didn't know, how he looks.
I thought, he is a lot like me,
He's smart, desperate, and lonely

Refr2.

Elephant Man, oh, Elephant Man,
I didn't met with the Elephant Man.
Elephant Man, oh Elephant Man,
Sing me a song!

Elephant Man, oh Elephant Man,
I never danced with the Elephant Man.
Elephant Man, oh Elephant Man,
Say a prayer for me!


The only thing i've learned from him,
- This is true now, and always will -
The life is just a big freak show,
You don't want to, but you have to go.

(Refr2.)

Dance!

 


Szerző: TomTheTrainTaylor  2010.10.01. 21:34 Szólj hozzá!

Címkék: angol dance filológia echo off elephant man karl pilkington

A bejegyzés trackback címe:

https://echooff.blog.hu/api/trackback/id/tr22338191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása