Hírhedt állatkínzó triászunk nyitódarabja 2009 áprilisában született, egy nappal a Moson Calling után. A Bear Grylls leszek talán a zenekar leggyorsabban megírt szövege, és ez meg is látszik rajta, elég csak a következetlen igemód-használatot megemlíteni. A dalhoz nem érdemes túl hosszú bevezetőt írni, mivel pontosan az, aminek látszik. Illetve, talán épp ez lehet kissé félrevezető: ez ugyanis nem gúnydal, nem szarkazmus, nem tiltakozás. A zenekar valóban kedveli Bear Gryllst, legjobban akkor, amikor fal (hiszen a Top Geart sem az autókért nézzük), mivel az olyasmi, aminek nem lehet kitérni a hatása alól. Ugyanakkor pártolói sem vagyunk az állatokkal való kegyetlenkedésnek, de hát Bear sem az, sőt, ha valakivel igazán kegyetlenül bánik, az saját maga. A szövegben felsorolt állat-performanszok[1] egytől-egyig megtalálhatóak a Man vs. Wild különféle epizódjaiban, az utolsó sorban szereplő sick bastard kifejezés pedig egy hozzánk hasonlóan elfogult rajongó által feltöltött videó címéből származik.

Bear Grylls leszek


Bear Grylls leszek,
még ma nyuszit eszek.
Leverem kicsi fejét,
kiiszom kicsi szemét.
Óó az íze jó,
mint egy gennyzacskó.
Nem érdekel a holnap,
a belek szétolvadnak.

Bear Grylls leszek,
zebradögöt eszek.
A teknőst kibelezem,
a halat agyonverem.
Nincs jobb a jak májánál,
egy tevenyak a párnám.
Mikor marcangolok,
nagyon boldog vagyok.

Bear Grylls leszek,
a kulacsba vizelek.
Hogyha elfáradnék,
szarvasba feküdnék.
Tevepúpot innék,
mindent megkínoznék.
Nekem csak az a muri,
ha sok a véres trutyi!

Wó-hóaho, ó-hóao,
Wó-hóao, ao-hóao.

Wó-hóaho, ó-hóao,
Bear Grylls leszek,

- egy sick bastard!



[1] A zenekar 2004 nyarán, a Flesch Károly Kulturális Központban élőben is megcsodálhatott egy ilyet, mikor is Dolán György installáció-művész táncosai az iraki háború elleni tiltakozásul festékkel töltötték fel egy ponty akváriumát, ami az előadás végére el is pusztult.

 

 

 

 

 

 

 


Szerző: WeakCoffeeJohn  2010.09.22. 21:33 Szólj hozzá!

Címkék: állatkínzás filológia echo off bear grylls man vs wild dolán györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://echooff.blog.hu/api/trackback/id/tr562316424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása