Az előző, testiségre épülő, kiéhezett férfidal után ismerkedjünk meg az Echo Off érzelmes oldalával: a számmal, ami 2009 márciusában[1] íródott, nem sokkal a zenekar újjáalakulása után, egy megsemmisítő hangulatú csütörtök reggelen. A szöveg igyekszik minden létező bluesklisét felhasználni (magány, alkohol, az „oh Lord” felkiáltás stb.), hogy ezt egy egyedi (?) egésszé gyúrja össze. (Itt szeretném megjegyezni, hogy jóval a dal megírása után tudtam meg, hogy Neil Diamond-nak is van egy Smokey Lady-je, de szerintem a miénk jobb.)  

Smokey Lady Blues

There’s cold in the kitchen,
cold in the room,
cold in the attic,
cold here, and gloom. 

Refr.: O-o-ho, Smokey Lady,
please leave me alone.
O-o-ho Smokey Lady,
you shanked my soul[2].  

I’m feeling myself, like
a king, without a crown.
And now i’m livin’
In an empty hearted town[3]. 

Refr. 

I’m sittin’ in a bar,
But i will go home, oh Lord,
’cause an another drink,
i’m sure, i can’t afford.

 Refr.



[1] Mivel itt a blogon ez az utolsó azok közül a „márciusi számok” közül, vessünk számot, mely dalok is keletkeztek 2009. március 25. és 28. között: A Teréz körúti Kutyaember, Imodium Boogie, Smokey Lady Blues, Amikor elhagytuk a Kutya utcákat, Belefér! Vagyis lényegében ekkor találtuk ki, mit is jelentsen az, hogy "Echo Off".

[2] A shank kifejezést a zenekar (ill. a zenekar albérleti lakókörnyezete) által éppen akkoriban nézett börtönsorozatból, az OZ-ból tanultam. Íme egy példa, mit is jelent, annak, aki nem tudná.

[3] Bizony, ez egyértelmű utalás Warren Zevon remekére, ami azóta már egy azonos című novellát is ihletett.


Szerző: TomTheTrainTaylor  2010.11.25. 09:32 Szólj hozzá!

Címkék: angol blues oz filológia echo off warren zevon smokey lady

A bejegyzés trackback címe:

https://echooff.blog.hu/api/trackback/id/tr112472007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása