9. Keep Me in Your Heart – 2003. The Wind (Jorge Calderon, Warren Zevon)

Amikor Warren megtudta a diagnózist, ez volt az első szám, amit megírt, viszont ezt rögzítette utoljára. Akkor már annyira gyenge volt, hogy be sem tudott menni a stúdióba, ezért az otthonában vették fel.

A dal legjobb sora(i):

When you get up in the morning and you see that crazy sun
Keep me in your heart for awhile
There's a train leaving nightly called when all is said and done
Keep me in your heart for awhile”
 

8. Mr. Bad Example – 1991. Mr. Bad Example (Jorge Calderon, Warren Zevon)

Azt szokás mondani erre a számra, hogy az alig négy perc alatt ebben több minden történik, mint egy klasszikus hollywoodi filmben másfél óra alatt. Talán igaz, talán nem. De az biztos, hogy sokkal mulatságosabb. Egyébként iskolapéldája a Jorge Calderon és Warren Zevon együttműködésének. Calderon mondta az egyik sort, Warren kiegészítette egy rímelővel és fordítva. Íme a végeredmény.

A dal legjobb sora(i):

„I’m Mr. Bad Example, intruder in the dirt
I like to have a good time, and i don’t care who gets hurt.”

 


7. Piano Fighter – 1995 Mutineer (Warren Zevon)

Nem sok mindent tudnék erről mondani. Egyszerűen jó. Egy profi, de nem igazán elismert session-zenész „balladája”. Kicsit önéletrajzi mert Zevon sem kapta meg soha azt az elismerést, amire a tehetsége és képzettsége predesztinálta volna. Két életrajzi érdekesség: a naplója alapján Warren már 1985-ben elkezdett dolgozni ezen a számon, ill. tényleg kapott kisgyerekként egy Chickering zongorát, de a dalszöveggel ellentétben a szülők nem egyszerűen megvették neki, hanem az apja (Stumpy Zevon, aki közismert volt a los angelesi alvilágban) pókeren nyerte.

A dal legjobb sora(i):

„Someone called Piano Fighter
I'm a thin ice walker, I'm a freelance writer”


Szerző: TomTheTrainTaylor  2009.12.30. 14:34 Szólj hozzá!

Címkék: lista best of fichte warren zevon

A bejegyzés trackback címe:

https://echooff.blog.hu/api/trackback/id/tr301632772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása