Hosszas várakozás után elérkeztünk a dobogósokhoz.

3. Werewolves of London – 1978. Excitable Boy (LeRoy Marinell, Waddy Wachtel, Warren Zevon)

Warren Zevon Ace of Spades-e, Satisfaction-e, kinek, hogy tetszik. A számban egy vérfarkas kalandjait követhetjük nyomon egy kis kínai kaja beszerzésétől egészen egy pina colada fogyasztásáig. Közben ámokfut ugyan, de mindvégig ízig-vérig úriember marad. És a haja is mindig tökéletes. A dal nagyjából negyed óra alatt született egy baráti összejövetel alkalmából. Waddy Wachtel megírta az első versszakot, majd a fent nevezett urak is hozzátették a maguk részét, az egész alá odatették LeRoy Marinell rég meglévő, addig kihasználatlan riffjét és elkészült a dal. A rögzítés már nem volt ilyen problémamentes: nagyjából hatvanszor játszották fel. Végül a második verzió került fel az Excitable Boy-ra.
 

A dal legjobb sora(i):

„Little old lady got mutilated late last night
Werewolves of London again”

(A legjobb sorokat természetesen az album verzióból írtuk ki, az élő változatokban ennél sokkal jobb sorok is előfordulnak. Például a videóban: „I saw Chuck Norris walkin’ with the Queen/ and everybody was kungfu fighting…”- ebből is látszik, hogy Warren vagy 25 évvel megelőzte a korát!)

 


Szerző: TomTheTrainTaylor  2010.01.09. 22:03 Szólj hozzá!

Címkék: lista best of fichte warren zevon

A bejegyzés trackback címe:

https://echooff.blog.hu/api/trackback/id/tr881660116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása